085-004 10 85 info@cshypotheken.nl

Goed beschouwd is het merkwaardig. Ondernemers moeten de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar overleggen bij het aanvragen van een hypotheek. De hypotheekacceptant onderwerpt de jaarstukken aan een kritisch onderzoek. Negatief eigen vermogen? Streep door de aanvraag. Als een medewerker van die ondernemer een hypotheek aanvraagt, is de handtekening van de ondernemer onder een werkgeversverklaring opeens voldoende om de aankoop van de woning van werknemer te financieren. Hypotheken met NHG worden vanaf nu makkelijker bereikbaar voor ondernemers.

NHG introduceert de Inkomenverklaring Ondernemer. Ondernemers die minimaal 12 maanden actief zijn kunnen hiervan gebruik maken. De inkomenverklaring is gebaseerd op de verdiencapaciteit. Het maakt niet uit in welke contractvorm iemand zijn inkomen verdient. Ondernemers kunnen op dit moment terecht bij ASR, Aegon, NIBC Direct, Lloyd’s Bank en Munt Hypotheken om een woning tot € 265.000 te financieren. Later zullen andere banken volgen.

Eerder introduceerde NHG al de Inkomensverklaring zzp’ers, waarmee zzp’ers na 12 maanden in aanmerking kwamen voor een hypotheek met NHG. Inmiddels hebben ruim 1.700 startende zzp’ers van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De uitbreiding naar de Inkomensverklaring Ondernemers, maakt dit ook mogelijk voor ondernemers met andere bedrijfsvormen, zoals een VOF, CV, Maatschap, BV of NV.

Ben je ondernemer en wil je meer weten? Neem contact op met de hypotheekadviseur van CS Hypotheken. Bel met 084 – 86 85 262 of mail met info@cshypotheken.nl.